Δραστηριότητες

Ημερήσιες Εκδρομές

Εκδρομές Εξωτερικού

Οι Οδηγοί μας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

 

 

 

Οι Οδηγοί μας

 
 

Προσωπικό

Το προσωπικό μας περιλαμβάνει ειδικευμένους συνοδούς βουνού και οδηγούς (trekking leaders) με πολύχρονη ορειβατική εμπειρία και συμμετοχές σε αποστολές στα Ιμαλάια, αναρριχήσεις στις λπεις και πολλές άλλες αναρριχήσεις για πρώτη φορά στα Ελληνικά βουνά, ανθρώπους με ενδιαφέροντα και γνώσεις για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, την αρχιτεκτονική, τη γεωλογία, την ιστορία και τις παραδόσεις.

Κωνσταντίνος Βασιλείου
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την ορειβασία και τα θαλάσσια σπορ. Είναι πρώην εκπαιδευτής καταδύσεων του Ελληνικού Ναυτικού. Ο Κωνσταντίνος πήρε το δίπλωμα σαν επαγγελματίας οδηγός βουνού στην Γαλλία και μετά από πολύχρονη εμπειρία ως οδηγός γκρουπ ανά τον κόσμο, αποφάσισε πριν από 26 χρόνια ότι ήρθε η ώρα να δημιουργήσει το πρώτο στην Ελλάδα γραφείο εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Με μεγάλη επιτυχία από τότε, ο Κωνσταντίνος εξακολουθεί ακόμη να βρίσκει συγκλονιστικό να ανακαλύπτει καινούργιες διαδρομές και να δημιουργεί νέα προγράμματα για τους πελάτες του.

 

 

Μιχάλης Βασιλείου
UIAGM Mountain Guide
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και σπούδασε Ιατρική στην Πάντοβα της Ιταλίας. Η αγάπη του για την ορειβασία και την φύση τον κέρδισαν και εκτός από την άσκηση της ιατρικής είναι παράλληλα επαγγελματίας οδηγός βουνού, που έχει σκαρφαλώσει και περπατήσει στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου.
Από το 1994 είναι υπεύθυνος του σταθμού Ά Βοηθειών στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας συμμετέχοντας επίσης στην ασφάλεια πίστας.
Ο Μιχάλης έχει ιδιαίτερη αγάπη στο ορειβατικό σκι και την αναρρίχηση και περνάει τον ελεύθερο του χρόνο σε αποστολές σε ψηλές κορυφές και διδάσκοντας ορειβατικά σπορ όπως αναρρίχηση, ορειβατικό σκι και canyoning σε νέους.

 

 

Κάρολος Μέρλιν
Ο Κάρολος γεννήθηκε στην Αυστρία από Αυστριακή μητέρα και Έλληνα πατέρα με βρετανικές ρίζες. Έζησε στην Αυστρία μέχρι τα 7 του χρόνια και έπειτα μετακόμισε με την οικογένεια του στην Ελλάδα όπου και ζει μέχρι σήμερα. Για κάποια χρόνια μετακινούνταν με την γυναίκα του μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας ώσπου εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα και στην Τήνο με τις κόρες τους.
Είναι συνοδός βουνού στην Ελληνική εξοχή πάνω από 15 χρόνια και περνά τον περισσότερο χρόνο του συνοδεύοντας γκρουπ ενώ παράλληλα διαχειρίζεται και δύο εξοχικές κατοικίες στην Τήνο.
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του είναι το mountain bike, η φωτογραφία, η ψηφιακή χαρτογράφηση και οι Γραφικές Τέχνες
.

 

 

Ελένη Λούση
Η Ελένη Λούση γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο, στους πρόποδες του κατάφυτου και μυθικού Πηλίου, όπου από παιδί μυήθηκε στη μαγεία της ορεινής πεζοπορίας και του σκι. Η λιτότητα και η ζεστασιά της ζωής στα ονομαστά για την παραδοσιακή ομορφιά τους χωριά καθώς και η αγνότητα της φύσης που οργιάζει γύρω τους, γρήγορα έγιναν για κείνη σημαντική πηγή γαλήνης και έμπνευσης και οι δραστηριότητες στη φύση εντάθηκαν. Ασχολήθηκε με το θαλάσσιο σκι, όπου υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδας, την κολύμβηση και την κωπηλασία. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ παράλληλα χόρευε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς στο Θέατρο της Δώρας Στράτου. Ζει με το σύντροφο και τα δύο αγόρια τους στην Αθήνα, όπου αρχικά εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών. Η νοσταλγία για τη φρεσκάδα και την αγριάδα του βουνού και τα λιθόστρωτα, παλιά μονοπάτια την οδήγησε να εκπαιδευτεί ως συνοδός βουνού και τα τελευταία χρόνια μοιράζεται την αγάπη και τις γνώσεις της για την ελληνική φύση και παράδοση με τους ανθρώπους που επισκέπτονται τη χώρα της. Η Ελένη μιλάει γαλλικά, αγαπάει ιδιαίτερα τη μουσική, το τραγούδι και το χορό, το διάβασμα καθώς και να εξερευνά την άγρια φύση.

 

 

Μάκης Λογιοτατίδης
Πτυχιούχος Δάσκαλος Σκι και μέλος της Αυστριακής Ομοσπονδίας Δασκάλων Σκι τμήματος Σάλσμπουργκ (Salzburger Berufschilehrer Verband)
Πτυχιούχος Συνοδός Βουνού της Αυστριακής Ομοσπονδίας Οδηγών βουνού τμήμα Σάλσμπουργκ (Salzburger Bergfuehrer Verband)
Σαν Συνοδός Βουνού εργάζεται εδώ και 6 χρόνια οδηγώντας μεγάλα trekking στον Όλυμπο και στην Πίνδο. Είναι απόφοιτος της σχολής Συνοδών βουνού (wanderfuehrer) της Ομοσπονδίας Οδηγών Βουνού του Σάλσμπουργκ (Salzburger Bergfuehrer Verband). Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με μεγάλα γραφεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Μάκης μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά ενώ ενδιαφέρον του είναι η φωτογραφία, η ιστορία και τα ορεινά αθλήματα.
ρχισε να δουλεύει επαγγελματικά με τις ορεινές δραστηριότητες το 1999 δουλεύοντας σαν δάσκαλος σκι στο φυτώριο (παιδικές Ακαδημίες) του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου. Το 2001 παρακολουθεί τη σχολή δασκάλων σκι του Σάλσμπουργκ (Salzburger berufskilehrer Verband) στο Kaprun της Αυστρίας. Για τρία χρόνια συνεχίζει να εργάζεται ως δάσκαλος σκι στο Obertauern, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις σχολές δασκάλων σκι φτάνοντας στο δεύτερο επίπεδο (Landeslehrer). Από το 2004 και μετά ζει και εργάζεται σαν δάσκαλος σκι στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας

 

 

Κατερίνα Βασιλείου
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε για 2 χρόνια στο Deree American College of Greece και συνέχισε για άλλα τρία χρόνια στο University of Wales, Swansea από όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνιολογίας και Κοινωνικών Επιστημών (Social Policy and Sociology).
Η αγάπη της ίδιας για την φύση και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας την ώθησαν στο να διαλέξει ένα διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό και έτσι από το 2005 εργάζεται στο Robinson Expeditions πάνω στην δημιουργία και διεκπεραίωση των προγραμμάτων της εταιρίας.

 

 

Λευτέρης Κρομμύδας
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 2 Φεβρουαρίου 1981.Σπόυδασε στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στην τεχνολογία τροφίμων. Έκανε μεταπτυχιακό στο τμήμα περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα την περιβαλλοντική και οικολογική μηχανική. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Έχει πάρει μέρος σε ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με την μοριακή βιολογία στο πανεπιστήμιο της χώρας των Βάσκων. Εργάστηκε σαν συντονιστής περιβαλλοντικών προγραμμάτων στην Ισλανδία το 2007. Δίπλωμα αρχαρίων του ορειβατικού συλλόγου Ιωαννίνων σε ορειβασία
- αναρρίχηση. Χόμπι του είναι η μουσική, το ποδήλατο και η αναγνώριση βοτάνων.

 
 

 

 

 

 

www.orionet.gr

Copyright  © ROBINSON EXPEDITIONS OUTDOOR ACTIVITIES - All rights reserved