Δραστηριότητες

Ημερήσιες Εκδρομές

Εκδρομές Εξωτερικού

Οι Οδηγοί μας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

 

 

 

Συχνές ερωτήσεις

 
 

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι?
Σε κάθε πρόγραμμα αναφέρεται αναλυτικά τι χρειάζεται να έχει μαζί του κάποιος που συμμετέχει καθώς επίσης και ο ρουχισμός που θα χρειαστεί ανάλογα με την εποχή. Σε ότι αφορά το canyoning, το rafting και την αναρρίχηση παρέχουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως, σωσίβια, αδιάβροχες στολές για το νερό, κράνη και σκοινιά εκτός από παπούτσια αναρρίχησης.

Κουβαλάω τα πράγματα μου κατά την διάρκεια του προγράμματος?
Οι πελάτες πρέπει να κουβαλάνε μαζί τους ένα ελαφρύ σάκο κατά τη διάρκεια του trekking. Οι υπόλοιπες αποσκευές μεταφέρονται με αυτοκίνητο από ξενώνα σε ξενώνα ανάλογα με το ημερήσιο πρόγραμμα. Μόνο σε ορισμένες πεζοπορίες, που διανυκτερεύουμε σε καταφύγια, είμαστε υποχρεωμένοι να κουβαλάμε τα απαραίτητα εφόδια για 1 ή 2 μέρες.

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να συμμετάσχω?
Σε κάθε δραστηριότητα ή πρόγραμμα αναφέρεται και η ιδανική περίοδος που μπορεί να διεξαχθεί. Με κάποιες εξαιρέσεις, ο όγκος των δραστηριοτήτων μας γίνεται από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Παίζει σημαντικό ρόλο η φυσική κατάσταση?
Η φυσική κατάσταση ενός ατόμου είναι σημαντικός παράγοντας στην επιλογή μιας δραστηριότητας ή εκδρομής. Σε κάθε μας πρόγραμμα ή δραστηριότητα αναφέρεται και ο βαθμός δυσκολίας που μετριέται με την φυσική κατάσταση και την εμπειρία. Εφόσον έχετε μια μέτρια φυσική κατάσταση και έχετε την θέληση να ζήσετε μια νέα εμπειρία μπορείτε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες μας.

Πεζοπορία μόνος/η μου (self-guided) ή σε γκρουπ με συνοδό βουνού?
Κάποια από τα προγράμματα μας μπορούν να γίνουν χωρίς την συνοδεία οδηγού βουνού (self-guided). Εμείς κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες, κανονίζουμε την διαμονή, το φαγητό και τις μεταφορές που θα χρειαστείτε και σας παρέχουμε λεπτομερείς οδηγίες και χάρτες για να κάνετε μόνοι σας, με την οικογένεια ή την παρέα σας το ταξίδι της αρεσκείας σας. Οι υποψήφιοι για αυτά τα προγράμματα είναι άτομα με εμπειρία στην πεζοπορία, ξέρουν να διαβάζουν χάρτη και πυξίδα και έχουν κάνει τουλάχιστον άλλη μια φορά τέτοιου είδους πρόγραμμα,. Για άτομα που διαλέγουν να κάνουν για πρώτη φορά πεζοπορική εκδρομή και δεν έχουν σχετική εμπειρία συνιστούμε να διαλέξουν κάποιο από τα προγράμματα που έχουν συνοδό.

Για τα ταξίδια στο εξωτερικό χρειάζομαι βίζα?
Όταν πάρετε την απόφαση να συμμετάσχετε σε κάποιο από τα ταξίδια μας στο εξωτερικό, το γραφείο μας σας ενημερώνει αναλυτικά για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που πιθανώς θα χρειαστείτε. Για παράδειγμα στο Νεπάλ απαιτείται Βίζα την οποία όμως βγάζετε με την άφιξη σας εκεί.

Διαλέγοντας το κατάλληλο ταξίδι / Βαθμοί Δυσκολίας

 
 
 
 

www.orionet.gr

Copyright  © ROBINSON EXPEDITIONS OUTDOOR ACTIVITIES - All rights reserved